Dorpsstraat 17 Guttecoven

Een zeer ruime carréboerderij in Guttecoven

Omschrijving

Op een centrale locatie in het kerkdorp Guttecoven gelegen karakteristieke boerenhoeve verdeelt in een woning en diverse stallen alsmede een schuur. Aan de achterzijde een huisweide alsmede een idyllische binnenplaats.Deze monumentale carré boerderij is centraal gelegen binnen de bebouwde kom en is volledig casco. U kunt dus zelf bepalen hoe u uw woonwens hier verder realiseert qua afwerking en grootte.

De geschiedenis van deze carré-boerderij gaat terug naar 1850. De boerderij heeft als agrarisch bedrijf gediend met veeteelt en landbouw op de achtergelegen huisweide. Bijzonder aan deze carré-boerderij is onder meer de rondboog aan zowel de ingang (straatkant) als de uitgang (weide). Recent werd deze monumentale carré-boerderij gestript en van asbest gesaneerd, en is een begin gemaakt met de verbetering en herstel. Zo zijn de dakconstructie, hemelwaterafvoeren en delen van de gevels aangepakt, alsmede nieuwe nutsvoorzieningen / aansluitingen meterkast en gedeeltelijk de kozijnen van het woonhuisgedeelte. Het geheel is zeer geschikt als woonruimte al dan niet voor meer-bewoning, B&B of wonen/werken en voor paardenliefhebbers. Momenteel geldt voor het gehele object een woonbestemming. Dit zeer ruime object biedt dus legio mogelijkheden om er uw eigen droomhuis of woon-werk object te realiseren.

Deze carré-boerderij is verdeeld over 3 verschillende woon - en werkeenheden:

INDELING
Woongedeelte
In de rechterhelft van de carré gelegen, entree via binnenplaats, hal, woonkamer en-suite met schuifdeuren, aparte keuken met schouwpartij, bijkeuken en toilet. Vaste trap naar 1e verdieping met een ruime overloop en 4 slaapkamers.
Via de hal is tevens een gewelfde kelderruimte met voorruimte bereikbaar. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een stal/berging met verdieping, welke ideaal kan worden gebruikt voor de uitbreiding van de woning.
Veel van de authentieke afwerkingen zijn bewaard gebleven, waaronder schouwpartijen, plavuizen en vloerafwerkingen.

Stallen
In het linker gedeelte van de carré zijn de voormalige stalruimtes gesitueerd. Deze zijn verdeeld over meerdere ruimtes en lopen o.a. door boven de onderdoorgang die naar de binnenplaats leid. Alle ruimtes zijn tevens voorzien van een tweede verdieping en ook hier is een kelderruimte aanwezig.
totaal ca. 265m2 (inclusief de verdiepingen)

Schuur
Aan de achterzijde en bereikbaar via de binnenplaats is een hoge schuur gelegen met een tweede poort naar de achtergelegen huisweide. Tevens is er aan weerszijde een verdieping gerealiseerd. De schuur heeft een totale oppervlakte van ca. 215m2

Algemeen
Via de rondpoort aan de voorgevel komt men via een onderdoorgang op de binnenplaats. Alle verschillende ruimten zijn bereikbaar vanuit de idyllische binnenplaats welke geheel beklinkerd is. De achtergelegen huisweide is ca. 2400m2 groot en heeft een uitgang naar een voetpad aan de achterzijde.

Bijzonderheden:
- Dit object is uitermate geschikt voor bewoning door meerdere gezinnen, B&B of wonen/werken/atelier
- Deze hoeve beschikt over karakteristieke elementen in combinatie met een oase aan leef-en werkruimte
- Gewelfde kelder onder woonhuis gedeelte
- Zeer ruim perceel met eigen huisweide, ideaal voor paardenliefhebbers
- Nieuwe aansluitingen nutsvoorzieningen inclusief krachtstroom
- Diverse bouwkundige verbeteringen reeds uitgevoerd, waaronder scheurreparatie, kozijnen, afvoeren, zie foto's
- Asbestsanering doorgevoerd, rapportage aanwezig
- Gemeentelijk monument

Kortom een karakteristieke monumentale carré-boerderij waarin u kunt wonen, werken en nog veel meer en welke u kunt inrichten /afwerken naar eigen wensen.

Bezichtigingen en verdere informatie na telefonische afspraak via ons kantoor 046-4438555